Werkproces

Het werkproces van Calluna Tuindesign spreidt zich breed uit. Onze werkzaamheden op het gebied van tuinen en buitenruimtes beslaan het volgende.

  1. Ontwerpen
  2. Aanleggen
  3. Renoveren
  4. Onderhouden

Ontwerpen

Binnen het ontwerpproces zal dit bedrijf voorafgaand uw woonsituatie analyseren. Hierbij kijkt het bedrijf naar de leefomgeving van de klant. Het is van uiterst belang dat uw toekomstige tuin, werk of woonomgeving bij u past. Hiernaast staat uw programma van wensen en eisen centraal in het ontwerpproces. Dit houdt in dat de wensen en eisen op een zo goed mogelijke manier vertaald zullen worden in het ontwerp. Dit bedrijf zal adviseren bij bepaalde keuzes in het ontwerp, met suggesties komen en uitleg geven over materialen. Het ontwerp komt tot stand door uw wensen en eisen in combinatie met onze visie en kennis.

Zowel ontwerpschetsen, voorlopige ontwerpen als definitieve ontwerpen kunnen wij verzorgen. De ontwerpen kunnen handmatig, maar ook digitaal worden vorm gegeven. Omdat het ontwerpen aan het begin staat van het werkproces is het uiterst belangrijk om een sterk en juist ontwerp neer te zetten als voorbereiding op de volgende stap; de aanleg.

Aanleggen

Het aanleggen van uw tuin of buitenruimte is een vertaling maken van het ontwerp naar de werkelijkheid. Gedurende het aanlegproces ziet u veel verandering optreden en een complete aangeklede omgeving ontstaan. Tijdens deze fase worden alle elementen op professionele wijze gerealiseerd. Zo zijn de vakbekwame hoveniers veelal bezig met het uitzetten van de lijnen, het werken met beplantingen en de aankleding van de ruimte. De hoogtes, objecten en bouwwerken worden door de technisch specialisten uitgevoerd. Op deze manier werken de verschillende disciplines binnen dit bedrijf samen met dezelfde doelstelling: het creŽren van een aangename plek met een optimale kwaliteit. De te gebruiken materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Bestrating wordt geleverd door onze leverancier KPS Delft.

Renoveren

Renovatieprojecten uitvoeren behoort tevens tot de opties. Dit bedragen onder andere projecten als het vervangen van uw tuinafscherming of tuinhuis, het maken van nieuwe beplantingselementen of het realiseren van een nieuwe vijver. Een andere mogelijkheid beslaat het vernieuwen of veranderen van een gedeelte van uw tuin of buitenruimte.

Onderhouden

Het verzorgen van de leefomgeving is van groot belang. Om de kwaliteit van uw tuin of buitenruimte te waarborgen voert Calluna Tuindesign tevens onderhoudswerkzaamheden uit. Wij bieden onderhoudscontracten aan, waarbij uw tuin zomer- en winterklaar gemaakt kan worden. Zo gaat uw tuin goed het nieuwe seizoen in. Hiernaast verzorgen wij regulier onderhoudswerk om de leefomgeving continu kwalitatief hoog te houden.